Nagyon jó fényállósággal rendelkező olajfesték, krémes, sűrű állagú, homogén, mely száradás után selyemfényű.
Magas pigmenttartalom, egymással jól keverhető színek jellemzik.
A Rive Gauche az olajfestékek főbb jellemzőinek megtartása mellett, nem korlátozva és befolyásolva a művészt a festékkel való munkája során, 2x gyorsabban szárad a hagyományos olajfestékekénél.
A festékhez használt pórsáfrány olaj felhasználása miatt 2x annyi idő múlva kezd sárgulni, mint azon olajfestékek melyek  hagyományosan lenolajjal készülnek.
A gyártó a mérgező kadmium pigmenteket kiváló kadmium pótló anyagokkal helyettesítve elérte, hogy az új pigmentek tökéletesen helyettesítsék a valódi kadmiumokat. A festék, így tulajdonságaiban (fedőképesség, élénkség, keverhetőség) szinte teljesen megegyezik a korábban használt kadmiumfestékek színeivel.

Mindazon művészeknek ajánljuk, akik szeretik a hagyományos olajfestő technikát, de szeretnének egy gyorsabban száradó kiváló ár/érték arányú modern pigmentsorozatot tartalmazó festékkel maradandód alkotni.

Sennelier Rive Gauche komplett fadobozos festőkészlet tartalma: 10×21 ml olajfesték, 100 ml Green for Oil higító/oldószer, 100 ml Green for Oil festőszer, 2 db ecset, festőkés, fa festőpaletta, modellbábu, szappan, dobozos asztali festőállvány